Neem contact op: +31 (0)475 480 593

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

Waarom een aankoopmakelaar?

Eindelijk heb je de droomwoning gevonden waar je al zo lang naar op zoek was. Een ruime gezinswoning of karakteristieke stadswoning op de ideale locatie. Het liefst ontvang je vandaag nog de sleutels en in gedachte heb je de woning al volledig ingedeeld en ingericht.

Dit is een herkenbaar beeld van woningzoekenden op de hedendaagse woningmarkt. Echter door deze “verliefdheid” voor een woning ziet men vaak de nadelen niet meer en worden bepaalde essentiële aspecten door woningzoekenden over het hoofd gezien die achteraf zeer nadelig kunnen uitpakken.

Een aankoopmakelaar kan u begeleiden bij de aankoop van uw woning zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan. Tenslotte komt bij de aankoop van een woning vaak meer kijken dan u vooraf had verwacht.

Euregio makelaardij zet 4 argumenten op een rij om voor een aankoopmakelaar te kiezen.

1. Inzicht in de markt. 

Is de gevraagde prijs wel reëel in verhouding tot de kwaliteit van de woning? De aankoopmakelaar is bekend met de lokale woningmarkt en is op de hoogte van de waardeontwikkelingen binnen deze markt. Zodoende kan de aankoopmakelaar u behoeden voor een te hoge koopprijs.

2. De aankoopmakelaar behartigt uw belangen en onderhandelt voor u!

Betreft het voorstel van de verkopende partij écht een goede deal? Bij het aankoopproces van een woning heeft u vaak te maken met de makelaar van de verkopende partij. Deze makelaar behartigt de belangen van de verkoper en zal proberen een voor de verkoper zo goed mogelijke deal te sluiten. Door het inschakelen van een aankoopmakelaar worden uw belangen onafhankelijk behartigd en kunt u gebruik maken van de ervaring en deskundigheid van een makelaar die ook de verkooptrucjes kent.

3. Bouwkundig inzicht.

Is een bouwkundige keuring verstandig? De aankoopmakelaar loopt de woning na op de belangrijkste bouwkundige punten en beoordeelt of een bouwkundige keuring verstandig is.

4. De aankoopmakelaar controleert “de kleine lettertjes”.

Voldoet de door verkoper opgestelde koopovereenkomst aan alle voorwaarden? Zodra de onderhandelingen afgerond zijn wordt door de verkopende partij een koopovereenkomst opgesteld waarin alle afspraken, zowel rechten als plichten, worden vastgelegd. De aankoopmakelaar is een specialist op het gebied van koopovereenkomsten en controleert of de inhoud juist omschreven en volledig is. Zo kan hij u wijzen op bepalingen die u in het voorlopige koopcontract zou moeten opnemen. Bijvoorbeeld een voorbehoud dat u uitsluitend koopt indien u de financiering rond kunt krijgen. Zodoende komt u achteraf nooit voor verrassingen te staan.

Euregio makelaardij kan u op vakkundige wijze begeleiden bij het volledige aankoopproces. Wilt u graag meer informatie over onze aankoopbegeleiding of wilt u graag een vrijblijvende afspraak plannen? Neem dan contact op via 0475 – 480 593 of info@euregiomakelaardij.com.

Janou Sangers